Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na obisk

Za vas piše:
Nežka Poljanšek
Objava: 12. 12. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2020 / 08:26
Na obisk

Na obisk

Epidemiološka kriza, epidemija, v kateri smo se znašli, ima tudi svoj namen. Je priložnost, da imamo sedaj, ko se je zunaj čas »ustavil«, čas, da postanemo iskalci.


Epidemiološka kriza, epidemija, v kateri smo se znašli, ima tudi svoj namen. Je priložnost, da imamo sedaj, ko se je zunaj čas »ustavil«, čas, da postanemo iskalci. Da sami pri sebi preverimo, kako kaj »funkcioniramo« med najbližjimi, v družini. Smo najbližjim v pomoč, uteho, oporo, vzpodbudo? Tudi naši škofje nam v času te preizkušnje svetujejo poglobitev vere, pomnožitev molitve in dobrih del ter post.

Zadala sem si, da se bom na poti iz službe kdaj pa kdaj ustavila v kateri izmed cerkva ob poti ter namenila molitev rožnega venca tudi za končanje vseh stisk, ki jih prinaša koronakriza.

Usedla sem se v klop kamniške frančiškanske cerkve, ki je bila v mladem popoldnevu obsijana z zadnjimi sončnimi žarki, in se prepustila Njegovemu objemu. Kako je po dolgem času lepo priti k Njemu na »obisk« in se umestiti v Božjo navzočnost. Sedim, le na prvi pogled sam...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh