Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Miš ni samo ena

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 08. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2020 / 07:57
Miš ni samo ena

Miš ni samo ena

Ob omembi besede miš najprej pomislimo na majhnega sivega glodavca z dolgim, skromno odlakanim repom, drobnimi nožicami in izstopajočimi okroglimi uhlji.


Ob omembi besede miš najprej pomislimo na majhnega sivega glodavca z dolgim, skromno odlakanim repom, drobnimi nožicami in izstopajočimi okroglimi uhlji. V mislih imamo hišno miš, ki kot nebodijetreba živalska soseda obiskuje žitne kašče in kuhinjske shrambe. V mestnem okolju je največkrat res tako, pa tudi v vaškem, še posebej tam, kjer je na razpolago krma za živali in kjer je seveda toplo. Poznamo pa tudi druge miši, ki živijo v povsem drugačnem okolju in tudi njihov način življenja je drugačen.

Še posebej v zimskem času se v zgradbe radi zatečeta gozdna miš (Apodemus sylvaticus), ki jo prikazuje fotografija v članku, in rumenogrla miš. Zelo sta si podobni, zato ju je težko razlikovati. Rumenogrla ima zares nekoliko rumenkasto obarvano oprsje, vendar se najbolje razlikujeta po načinu življenja. Gozdna se kljub svojemu imenu zadržuje tudi v odprtem svetu. Odlič...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh