Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Živeti Kristusa

Za vas piše:
p. Marko I. Rupnik
Objava: 15. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2020 / 12:24

Živeti Kristusa

Starček Simeon je bil poln Svetega Duha, ko je v templju vzel v roke malega Jezusa in vzkliknil: »Moje oči so videle tvojo rešitev, ki si jo pripravil pred obličjem vseh ljudstev; luč v razodetje poganom« (Lk 2,30-31).

Starček Simeon je bil poln Svetega Duha, ko je v templju vzel v roke malega Jezusa in vzkliknil: »Moje oči so videle tvojo rešitev, ki si jo pripravil pred obličjem vseh ljudstev; luč v razodetje poganom« (Lk 2,30-31). Protagonist evangelija je Jezus Kristus, ampak spoznamo in sprejmemo ga lahko samo v moči Svetega Duha, zato je protagonist dejansko Sveti Duh.

Božji Sin se je utelesil s sodelovanjem Marije s Svetim Duhom. Vsakdo, ki v začetku evangelija o njem pove nekaj smiselnega, je poln Svetega Duha. Pri krstu se razodene kot »gnezdo« Svetega Duha. Samo v moči Svetega Duha lahko rečemo, da je Jezus Gospod (prim. 1 Kor 12,3). Brez Svetega Duha ga ne moremo spoznati kot Očetov dar nam ljudem (prim. 1 Kor 2,12). Samo v moči Duha lahko ta dar sprejmemo in zaživimo Kristusa. Kristusa spoznamo, ko postane življenje našega življenja (prim. Kol 3,4).

Spoznanje Boga je »živeti Kristusa«. To pa je mogoče samo v Svetem Duhu, ki je s Kristusovo velikonočno daritvijo prešel...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh