Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Če se borim proti ženi, še nisem dojel, kdo je moj resnični sovražnik.«

Za vas piše:
Lojze Grčman
Objava: 22. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 9 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2020 / 12:05

»Če se borim proti ženi, še nisem dojel, kdo je moj resnični sovražnik.«

O izzivih, s katerimi se srečujejo sodobni moški, smo se pogovarjali s p. Vilijem Lovšetom, glavnim pobudnikom moških skupin v Sloveniji

O izzivih, s katerimi se srečujejo sodobni moški, smo se pogovarjali s p. Vilijem Lovšetom, glavnim pobudnikom moških skupin v Sloveniji.

»Odnos z ženo je najbolj dragocen in težak, ker ga različno doživljamo. Oboji pa smo občutljivi. Moški se zapremo, ženske pa se med sabo pogovarjajo in dajo čustva ven,« pravi jezuit pater Vili Lovše, globok raziskovalec zakonskih in družinskih odnosov in spremljevalec številnih skupin za moške. S ciljem, da bi ti živeli polno in na polno – kot dar drugim.


Ogromno se ukvarjate s skupinami za moške oziroma moško duhovnostjo. Kaj »možakarje«, kot pogosto pravite, v odnosu do žen(sk) najbolj skrbi, tišči, živcira?

To, da moški žensk ne razumejo zares. Gre za drug način komunikacije in čutenja, gre za drugačno dojemanje sveta. John Gray v knjigi Moški so drugačni, ženske tudi razlaga, kako smo moški ranljivi in občutljivi glede učinkovitosti. »Padamo«, če nas nekdo skritizira, da smo nesposobni in neučinko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh