Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo je ta ženska?

Objava: 22. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2020 / 10:25
Kdo je ta ženska?

Kdo je ta ženska?

V noči s 16. na 17. julij 1918 so boljševiki v mestu Jekaterinburg na srednjem Uralu umorili zadnjega ruskega carja Nikolaja II., njegovo ženo Aleksandro in njunih pet otrok: sina in štiri hčere.


V noči s 16. na 17. julij 1918 so boljševiki v mestu Jekaterinburg na srednjem Uralu umorili zadnjega ruskega carja Nikolaja II., njegovo ženo Aleksandro in njunih pet otrok: sina in štiri hčere. To je bil konec rodbine Romanov, ki je Rusiji vladala dobrih tristo let.
Dne 27. februarja 1920 (nekateri viri pravijo, da deset dni prej) je z nekega berlinskega mostu skočilo mlado dekle. Iz ledeno mrzle vode jo je rešil policist in odpeljali so jo v bolnišnico. Ker ni hotela povedati, zakaj je poskušala storiti samomor, in kako ji je ime, so jo premestili v zavod za duševno bolne.

Dve leti pozneje je odjeknila vest, da naj bi bilo rešeno dekle kneginja Anastazija, najmlajša hči ruskega carja Nikolaja II. (njena slika na desni je iz leta 1914). Po njenih besedah je pokol družine preživela, vendar je bila hudo ranjena. Rešil jo je eden od vojakov in jo odpeljal v Ro...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh