Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nacionalisti novega kova in krščanstvo

Za vas piše:
Branko Cestnik
Objava: 22. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2020 / 10:36

Nacionalisti novega kova in krščanstvo

Angleška aktivistka in kolumnistka Katie Hopkins je prejšnji teden na Twitterju objavila sličico Evrope z modro obarvanim območjem Poljske, Češke, Slovaške in Madžarske.

Angleška aktivistka in kolumnistka Katie Hopkins je prejšnji teden na Twitterju objavila sličico Evrope z modro obarvanim območjem Poljske, Češke, Slovaške in Madžarske. Ob sličico je zapisala: »Višegrajska skupina. Srce naše krščanske kulture. Zanima me – je to naš Izrael?« Tvit je povsem v slogu gospe Hopkins, ki se ne sramuje biti britanska nacionalistka. Vsebina tvita ni enostavna, saj se v njem lahko skriva tako realen strah pred prihodnostjo kot politična manipulacija, tako dobronamerna spodbuda k razmisleku kot sovražna ost zoper priseljence.

Hopkinsova se sprašuje o usodi krščanstva v Evropi. Bo krščanstvo v Evropi prešlo v diasporo? Bodo evropski kristjani v skrajni sili potrebovali nekak »svoj Izrael«, neko državno tvorbo, ki bo njihova in v kateri bodo brezskrbni in varni, podobno kot je judovsko ljudstvo v prejšnjem stoletju potrebovalo ustanovitev svoje države Izrael? Bodo za ta »krščanski Izrael« poskrbele višegrajske države in njihov odklon od sedaj vodilne e...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh