Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odšli so

Objava: 22. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2020 / 12:17

Odšli so

Na praznik Jezusovega darovanja v templju, ko v Cerkvi obhajamo dan posvečenega življenja, se je v večernih urah iz skupnosti šolskih sester na Brezjah poslovila s. Amalija Kuri.

s. Amalija Kuri

Na praznik Jezusovega darovanja v templju, ko v Cerkvi obhajamo dan posvečenega življenja, se je v večernih urah iz skupnosti šolskih sester na Brezjah poslovila s. Amalija Kuri. Kakor starček Simeon je tudi ona v srcu izrekla: Zdaj odpuščaš, Gospod, svojo služabnico v miru. Z večerom se je umirjal dan in počasi se je umirilo tudi njeno srce ter tiho zaspalo. Zdaj nam že lahko pove: Na svoje oči vidim Zveličarja, ki sem po njem hrepenela, ga ljubila, z njim trpela ter z njim darovala svoje življenje.

Sestra Amalija se je 15. januarja 1955 rodila očetu Feliksu in mami Mariji, bila je prva od treh hčera. Otroštvo, ki je bilo zaznamovano tudi s preizkušnjami in trpljenjem, je preživljala v Idriji. Zapisala je, da jih je mama vzgajala z vso skrbnostjo in ljubeznijo. Z dobro versko vzgojo v družini pa je bil položen tudi temeljni kamen njenega duhovnega poklica. Že 15-letna je prišla k šolskim sestram in kot kandidatinja obiskovala gimnazijo. Na predveče...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh