Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Znova in znova sem padel«

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 29. 02. 2020 / 23:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2020 / 09:39
»Znova in znova sem padel«

»Znova in znova sem padel«

Prometne nesreče, bolezni, izguba službe, revščina, nasilje, trpljenje v družinah, samomori … žalostne zgodbe, ki jih gledamo in poslušamo med nami vsak dan in so posledica čezmernega pitja alkohola, kažejo, da je alkoholizem rak slovenske družbe.


Prometne nesreče, bolezni, izguba službe, revščina, nasilje, trpljenje v družinah, samomori … žalostne zgodbe, ki jih gledamo in poslušamo med nami vsak dan in so posledica čezmernega pitja alkohola, kažejo, da je alkoholizem rak slovenske družbe. Zato ni naključje, da ima akcija 40 dni brez alkohola, h kateri vabi v postnem času Slovenska karitas, vedno širšo podporo in prepoznavnost.

Kako se alkohol lahko počasi in skrivoma prikrade v življenje posameznika in nato strašljivo uničuje vse, kar je kdaj človek zgradil, iz lastne izkušnje dobro ve Sašo Kovačič iz Domžal. Do leta 1998, star je bil 29 let, se niti ni zavedal, da je alkohol njegov problem. »Takrat pa sem pijan povzročil prometno nesrečo. Nastala je ogromna škoda, ki sem jo še dolgo odplačeval. Odločil sem se, da alkohola ne bom več poskusil in strogo abstinenco sem držal dobrih pet let,« se spominja. Š...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh