Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Leto svetega Jožefa – Communio 1-2021

Za vas piše:
Marijan Peklaj
Objava: 06. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.03.2021 / 09:35
Leto svetega Jožefa – Communio 1-2021

Leto svetega Jožefa – Communio 1-2021

Prva letošnja številka revije Communio je v celoti posvečena sv. Jožefu, možu Device Marije in krušnemu očetu učlovečene Besede.


Prva letošnja številka revije Communio je v celoti posvečena sv. Jožefu, možu Device Marije in krušnemu očetu učlovečene Besede. Papež Frančišek je 8. decembra lani to leto razglasil za leto svetega Jožefa in izdal posebno apostolsko pismo, ki se začenja z besedama Patris corde – Z očetovskim srcem.

To pismo v slovenskem prevodu je postavljeno na začetek nove številke revije. Sledijo še besedila sv. papeža Janeza Pavla II. in papeža Benedikta XVI. o sv. Jožefu. Najprej je tu apostolska spodbuda Janeza Pavla II. iz leta 1989 Odrešenikov varuh. Analizira tiste trenutke v življenju nazareške družine, kjer se Jožef kaže kot velikodušni in skrbni varuh. Značilni svetopisemski poudarek o Jožefu kot pravičnem (Mt 1,19) je bil papežu Benediktu XVI. izhodišče za pridigo o sv. Jožefu kot zgledu pravičnosti. V drugi pridigi istega avtorja je svetnik prikazan predvsem kot t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh