Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Svinjska ribica s pečenimi paprikami

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 13. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.03.2021 / 10:26
Svinjska ribica s pečenimi paprikami

Svinjska ribica s pečenimi paprikami

Svinjska ribica v maslenem testu, Pečene paprike v solati


Svinjska ribica v maslenem testu

svinjska ribica
sol
poper
maščoba za pečenje
3 žlice sesekljane čebule
12 dag šampinjonov
12 dag kuhane šunke
žlica sesekljanih peteršiljevih listov
2 jajci
30 dag maslenega testa
jajce za mazanje


Svinjsko ribico posoli, popopraj in z vseh strani opeci na vroči maščobi (približno 10 minut). Opečeno daj na hladno. Na maščobi, ki je ostala, spraži čebulo, da postekleni. Dodaj drobno zrezane šampinjone in drobno zrezano šunko ter posoli. Duši 5 do 10 min. Primešaj peteršilj in odstavi, da se rahlo ohladi, ter vmešaj jajci. Testo razvaljaj in ga namaži z nadevom, nanj položi ohlajeno ribico. Pokrij jo s testom, ki ga nabodeš z iglo. Namaži z jajcem. Površino lahko okrasiš s trakovi testa. Daj v pečico, ogreto na 200 °C. Ko se testo dvigne in porumeni, znižaj temperaturo na 180 °C....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh