Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nekaj globljega

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 20. 03. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2021 / 07:31
Nekaj globljega

Nekaj globljega

Po projekcijah evropskega statističnega urada Eurostat bo imela Slovenija v letu 2100 več prebivalcev, starih 80 let in več, kot otrok, starih 14 let in manj.

Po projekcijah evropskega statističnega urada Eurostat bo imela Slovenija v letu 2100 več prebivalcev, starih 80 let in več, kot otrok, starih 14 let in manj. Slovenka v povprečju rodi 1,61 otroka. Če vemo, da je za ohranitev naroda potrebno dvakrat toliko, potem napovedi niso ravno optimistične.

Kdor se odloča za otroke, verjetno ne razmišlja najprej o tem, da bo reševal narod. Gre za nekaj veliko globljega, kar očitno v naši zahodni družbi počasi (ali pa hitro) izginja. Gre za naš odnos do življenja. Se še znamo veseliti? Se preprosto navdušiti nad cvetlico, ki spomladi vzcveti, se razveseliti moža/žene, ko pride iz službe, ali otroške igre? Znamo videti vse lepo, ki nas obdaja, ali pa samo merimo svoje potrebe in neskončne, največkrat potrošniško natanko določene ne­uresničene želje?

Smo res pozabili, da je vsak od nas neskončen čudež? Tako še nerojeni otrok, dojenček in malček s svojim nebeškim nasmehom, kot zgarani ostareli ali bolni in negotovi ljudje. »Če čl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh