Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Življenje na zmagoviti poti

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 01. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.05.2021 / 08:40
Življenje na zmagoviti poti

Življenje na zmagoviti poti

Številne gnezdilnice, obešene na drevju okoli naše hiše, obiskujejo ptičji pari, ki se odločajo, katera bo ponujala pravšnji dom naraščaju.


Številne gnezdilnice, obešene na drevju okoli naše hiše, obiskujejo ptičji pari, ki se odločajo, katera bo ponujala pravšnji dom naraščaju. V nekaterih že nekaj časa poteka valjenje ali celo že zevajo odprti kljuni goličev, kajti v duplih gnezdeče vrste gnezdijo prej kot prosto gnezdeče. Te morajo namreč še počakati na to, da se drevje in grmovje olista.

Prva med gnezdečimi duplaricami je močvirska sinica. Tudi menišček in plavček sta ta čas že globoko v gnezditvenem obdobju, velika sinica (Parus major), katere valečo samico prikazuje fotografija, pa je letos pri nas doma zastopana kar v petih gnezdilnicah. Samica velike sinice, ki jo zmotimo med valjenjem, gnezda ne zapusti, zato je lahko nastala ta prepričljiva fotografija, ki enostavno in zgovorno prikaže vzdušje, ki vlada v malem ptičjem domu. Naj ne bo slika namig, da bi to počeli tudi vi, spoštovani bralci...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh