Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kje je zdaj on, ki se je rodil na božič?

Za vas piše:
s. Emanuela Žerdin
Objava: 09. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.01.2021 / 12:46

Kje je zdaj on, ki se je rodil na božič?

Zadnji božič smo v veliki tišini praznovali rojstvo Odrešenika, Boga, ki je postal človek leta nič, torej – otipljivo meso, dojenček, popolnoma odvisen od svojih staršev, kot vsi otroci ob rojstvu.

Zadnji božič smo v veliki tišini praznovali rojstvo Odrešenika, Boga, ki je postal človek leta nič, torej – otipljivo meso, dojenček, popolnoma odvisen od svojih staršev, kot vsi otroci ob rojstvu. Sedaj stopamo naprej, obrnili smo list koledarja nikoli pozabljenega leta 2020 ter z upanjem zapisali novi datum – leto 2021. Nehote se sprašujemo: Kje je zdaj, danes, naš Odrešenik? Kje je to Dete, ki je rojeno, umrlo in od smrti vstalo zaradi nas ljudi in našega zveličanja?

Letos smo namreč spoznali, da človeštvo tudi v 21. stoletju potrebuje Odrešenika. Koronavirus je dodobra pretresel naše življenje. Naenkrat je odpadlo toliko stvari, brez katerih si nismo mogli zamisliti življenja. Če bi nas kdo tako omejil zaradi katerega koli drugega razloga, bi nastali protesti, pravi in resnični, ne pustne parade, kakršne so se dogajale lansko leto pred našim parlamentom. Kajti navajeni smo v enem dnevu priti svobodno in hitro z enega konca sveta na drugega. Navajeni smo, da imamo vse, k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh