Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Medoviti in užitni cvetovi

Objava: 15. 05. 2021 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2021 / 09:43
Medoviti in užitni cvetovi

Medoviti in užitni cvetovi

Zaradi sodobnega kmetijstva, ko zaradi prezgodnje košnje trave izginjajo cvetoči travniki, se lahko zgodi, da čebele v poletnem času ostanejo brez hrane.


Zaradi sodobnega kmetijstva, ko zaradi prezgodnje košnje trave izginjajo cvetoči travniki, se lahko zgodi, da čebele v poletnem času ostanejo brez hrane. Ljubitelji cvetja jim lahko priskočimo na pomoč tako, da bogato cvetličimo balkone in terase. Namenimo prostor vsaj nekaj medovitim rastlinam, ki so za obstoj čebel še posebej pomembne. Veliko jih najdemo med sezonskim cvetjem, dišavnicami, zelišči in trajnicami. Med pestrim izborom poiščimo cvetočo lantano, dalijo, lobelijo, žametnico (tagetes), sončnico, cinijo, vanilijevko, bidens, brahikomo, poletni žajbelj ali po medu dišeči grobeljnik. Med zelišči čebele obožujejo sivko, timijan, meliso, meto, origano, majaron, drobnjak in grmičasto baziliko.

Žlahtnitelji so nas letos presenetili s posebnim izborom mešanice cvetja v lončku, ki vsebuje medovite sadike z užitnimi cvetovi. Poleg tega, da bodo čebele lahko s...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh