Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prihodnost v dobrih rokah

Marko Kremžar
Za vas piše:
Marko Kremžar
Objava: 05. 06. 2021 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2021 / 20:45
Prihodnost v dobrih rokah

Prihodnost v dobrih rokah

Ko smo hvaležni Bogu za 30 let slovenske države, je prav, da se spomnimo vseh tistih rojakov, ki so v begunstvu, v letih po drugi svetovni vojn skrbeli za slovensko demokratično državnost.

Ko smo hvaležni Bogu za 30 let slovenske države, je prav, da se spomnimo vseh tistih rojakov, ki so v begunstvu, v letih po drugi svetovni vojni in nastopu Titovega totalitarnega režima v Jugoslaviji ter vse do osamosvojitve in demokratizacije Slovenije skrbeli za slovensko demokratično državnost. Med njimi pomislimo v prvi vrsti na bivšega ministra predvojne jugoslovanske vlade dr. Miha Kreka, ki je bil že v prvih povojnih letih soustanovitelj evropske krščanske demokracije.

Kasneje, ko je začela aktivneje delovati evropska zveza krščanskih demokratskih strank, je tudi Slovenska ljudska stranka v begunstvu imenovala mlajša zastopnika dr. Petra Klopčiča in inž. Marjana Struno. Poskrbela sta, da je bila na sestankih evropskih krščanskih demokratov redno prisotna tudi misel o slovenski demokraciji in državnosti. Dogovorila sta se, da je bil na sestankih v Angliji in v Španiji prisoten dr. Klopčič, na sestankih v Franciji in Nemčiji pa inž. Struna. Tako so evropski krščans...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh