Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Denar, sveta vladar

Za vas piše:
Rok Blažič
Objava: 12. 06. 2021 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2021 / 05:13
Denar, sveta vladar

Denar, sveta vladar

George Pell, nekdanji prefekt Tajništva za ekonomijo, je v nedavnem pogovoru opozoril: »Nevarno je delati z denarjem. Presenetilo me je, kako sem užival v svojem delu. Denar lahko klerike pokvari in prevzame.«

George Pell, nekdanji prefekt Tajništva za ekonomijo, je v nedavnem pogovoru opozoril: »Nevarno je delati z denarjem. Presenetilo me je, kako sem užival v svojem delu. Denar lahko klerike pokvari in prevzame.« Dodajmo, da je enako tudi z laiki. Toda domišljijo javnosti najbolj razvnemajo prav finančni škandali Cerkve, kar je svoj kultni izraz dobilo v tretjem delu filma Boter.

Denar in spolnost, pravi priznani vatikanist John L. Allen Jr. v pogovoru za Družino, vzbujata največ pohujšanja. V temeljih gre za neskladnost z evangeljskima svetoma uboštva in čistosti (zanimivo je, da pokorščina ne pritegne toliko pozornosti). Čeprav vemo, da se k temu zaobljubijo le redovniki in redovnice, so ideal vseh kristjanov. Zgražanje nad škandali navsezadnje pomeni, da v njih, morda podzavestno, še vedno verjame tudi zunanji svet. Bojmo se trenutka, ko bo Cerkev obravnavana enako kot volkovi z Wall Streeta.

Na drugi strani imamo priliko o talentih, ki jih ne smemo zakopati v zeml...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh