Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Losos s kipnikom

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 19. 06. 2021 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2021 / 11:40
Losos s kipnikom

Losos s kipnikom

Špinačni kipnik, Losos v paradižnikovi omaki


Špinačni kipnik

2 dag masla
4 jajca
10 dag kruha
l kisle smetane
sol
poper
2 stroka česna
5 dag špinače

Špinačo kuhaj v vreli slani vodi toliko, da dobro prevre. Kuhaj odkrito, da ne spremeni barve. Umešaj mehko maslo, pridajaj posamič rumenjake, kruh, ki ga pred tem namočiš v vodi in ožameš, kislo smetano, sol, poper, strt česen, špinačo. Nazadnje zamešaj trd sneg iz beljakov. Testo daj v pomaščen model za kipnike in kuhaj v vodni kopeli tri četrt ure.

Vodna kopel:
model, ki si ga napolnil z zmesjo, postavi v večjo posodo z vrelo vodo. Voda naj sega nekoliko čez polovico modela, ki ne sme plavati v njej, da ne pride pri kuhanju v model voda. Model obteži z utežjo.



Losos v paradižnikovi omaki

1 kg lososa ali 6 filejev
2 žlici limoninega soka
sol
poper
...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh