Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kdo še bere časopise?

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 30. 01. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2021 / 12:29

Kdo še bere časopise?

V nedeljo zvečer me je razveselila elektronska pošta bralke, ki je zapisala: »Več let smo prebirali Družino pri starših, sedaj pa smo se odločili, da zadevo vzamemo v svoje roke.«

V nedeljo zvečer me je razveselila elektronska pošta bralke, ki je zapisala: »Več let smo prebirali Družino pri starših, sedaj pa smo se odločili, da zadevo vzamemo v svoje roke.« Kot urednica namreč pogosto slišim, da moja generacija (starši predšolskih in šolskih otrok) bere le še spletne novice. Ali bodo časopisi čez nekaj desetletij zamrli?

Podobno so se o izumrtju radia spraševali že ljudje ob prihodu televizije, pa o izginotju tiskanih knjig ob pojavu elektronskih. Čeprav vsaka novost na nek način odgovarja na potrebe časa, nas zgodovina vendarle uči, da klasični mediji ne bodo izginili, saj ima vsak medij svoj čar: poslušati novice med vožnjo v avtu, brati in vonjati lepo oblikovano knjigo, listati časopis ali revijo ob kavi ... Internet na nek način združuje »stare« medije, nanje močno vpliva in rojeva nove medije, npr. spletne strani, podkaste, bloge, vloge.

Vsem medijem je skupno, da želijo informirati in tudi formirati svoje občinstvo. Katoliški mediji i...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh