Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvi znanilci pomladi

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 20. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2021 / 08:23
Prvi znanilci pomladi

Prvi znanilci pomladi

Kljub nizkim temperaturam, ki so spet zavladale, hvala Bogu še ob pravem času, pa vedno daljši dnevi neustavljivo naznanjajo prihajajočo pomlad.


Kljub nizkim temperaturam, ki so spet zavladale, hvala Bogu še ob pravem času, pa vedno daljši dnevi neustavljivo naznanjajo prihajajočo pomlad. Naznanjata jo tako rastlinski kot živalski svet, med katerim najbolj izstopajo ptice. Med njimi se nekatere, čeprav za zdaj obotavljivo, že oglašajo s prvimi napevi.

V teh dneh že prepevajo brglez in vse vrste sinic, ki si vneto ogledujejo dupla in gnezdilnice, v katerih bodo spomladi gnezdile. Zrnojede vrste se bodo s pesmijo oglasile nekoliko kasneje. Te bodo gnezdile prej, saj jim to omogoča varno zavetje dupel, medtem ko bodo zunanje gnezdilke morale počakati, da se bo drevje in grmovje olistalo. To naj bo hkrati tudi namig za nameščanje gnezdilnic, ki jih bodo območni ptičji pari takoj rezervirali in prenočevali v njih. Zimski čas je kot nalašč tudi za izdelavo gnezdilnic, pri čemer lahko sodelujejo otroci. Ti se ra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh