Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po zeljni joti se prileže jabolčna pita

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 27. 02. 2021 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2021 / 21:35
Po zeljni joti se prileže jabolčna pita

Po zeljni joti se prileže jabolčna pita



Zeljna jota


20 dag fižola
lovorov list
50 dag krompirja
50 dag kislega zelja
20 dag prekajene slanine
2 žlici čebule
poper
sol


Fižol čez noč namoči in ga v isti vodi zavri. Vodo odlij, prilij krop, dodaj lovorov list in kuhaj. Slanino nareži na koščke in jih polovico pridaj k fižolu. Ko je fižol napol mehak, dodaj na kocke narezan krompir. Kuhaj do mehkega. Posebej skuhaj kislo zelje in ga dodaj k fižolu in krompirju. Na preostali slanini prepraži čebulo, vmešaj jo v jed in začini. Dobro naj prevre. Kislo zelje lahko nadomestiš s kislo repo.




Jabolčna pita


Testo

35 dag moke
15 dag sladkorja
15 dag masla
1 jajce
ščepec soli


Nadev

75 dag jabolk
sok 1 limone
1 žličke zmletega cimeta
10 dag v rumu namočenih rozi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh