Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prvomajska pozaba

Za vas piše:
David Bašelj
Objava: 04. 05. 2023 / 10:23
Oznake: Politika, Slovenija
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2023 / 10:27
Prvomajska pozaba
FOTO: Pexels

Prvomajska pozaba

Dan po obletnici Golobove vlade je bil v Ljubljani največji kmečki protest. Golobova vlada, ki je bila izvoljena tudi s pomočjo podeželja, danes dobiva bumerang pijanosti od oblasti. Res si želim, da podeželje ostane podeželje ter da bi v Sloveniji znali prepoznati veličino tega, kar nam je podeželje skozi zgodovino dalo.

Da bo verjetno kmalu vse isto, kot je bilo, so kot nalašč sledili prvomajski prazniki. Večina Slovencev jih izkoristi za oddih. Večina je na dopustu najbrž pozabila na ta kmečki punt. Kmet pač ne more. Naj pusti za en teden vse skupaj in gre? Kaj torej sporočajo kmetje? NE živinski policiji! NE, ker so lahko divje živali bolj zaščitene kot oni sami in njihove kmetije. NE vsem tem nevladnikom, ki si prisvajajo pravico, da kmetom nalagajo, kdaj naj imajo košnjo in kdaj ne. NE, da bodo divje živali še naprej delale škodo travnikom, živinoreji, ovčereji ... Treba je vsem tem norostim reči odločen NE.

A kdo bo po prvem maju vedel za tak protest? Udobja, ki smo si ga postkomunistične države prisvojile, nočemo izpustiti. Le zakaj bi ga? Po enem letu plesa, ki ga nikakor noče biti konec, se vedno znova sprašujem: kje so ti ljudje, ki nimajo službe? Če so na zavodu: ali bi jim lahko nekdo povedal, da je plesa konec? Vlada se rada pohvali, da je brezposelnost nizka, toda še enk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh