Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»A' moramo zdaj za ali proti pritisnit'?«

Za vas piše:
Gabriel Kavčič
Objava: 13. 09. 2023 / 09:22
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 11:45
»A' moramo zdaj za ali proti pritisnit'?«
Gabriel Kavčič. FOTO: Marjan Pogačnik

»A' moramo zdaj za ali proti pritisnit'?«

Devet proti ena. To razmerje se je kar nekajkrat ponovilo v četrtek, 7. septembra, ko sem na Odboru za kulturo predstavil stališče Katoliške cerkve do predvidenih sprememb Zakona o verski svobodi.

V načrtu je manjšanje prispevkov za socialno varnost verskih delavcev in ukinitev statusa splošne koristne organizacije. Odbor je ob obstrukciji nekaterih poslancev spremembe pričakovano potrdil in ne dvomim, da jih bo na naslednji seji tudi parlament. Drugače sploh ne more biti, ker je zadeva tako ali tako vnaprej odločena, kar je sicer po svoje tudi pravilno.

Izvoljeni predstavniki ljudstva so izvoljeni za to, da krojijo našo prihodnost. Vedeli naj bi, kaj hočejo doseči in zakaj, ter to tudi uveljaviti. Teoretično torej ni vprašanja: če imaš dovolj glasov, lahko v zakon vpišeš karkoli. Praktično pa je to videti tako, da en poslanec piše e-sporočila, nekateri se igrajo s telefoni, tretji prekladajo neke papirje. Oglasil se ni skoraj nobeden, po moji oceni zato, ker jih predlagane spremembe niti niso zanimale, za nekatere pa niti nisem bil prepričan, da vedo, o čem teče beseda. Ena oseba v prostoru se je ob naznanilu glasovanja celo potiho pozanimala pri sosedu: »A' moramo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh