Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Advent ali veseli december?

Za vas piše:
Ester Srdarev
Objava: 07. 12. 2022 / 08:27
Oznake: Družba, Božič, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.12.2022 / 13:19
Advent ali veseli december?
Luč miru iz Betlehema, skavti, stolnica, svečka. FOTO: Tatjana Splichal

Advent ali veseli december?

Kako hitro se je obrnilo to leto. Zelena pomlad se je hitro končala in suho poletje je prineslo s seboj sušo ter hude požare. Obilna jesenska deževja so spet napolnila suhe struge in vodnjake, povzročila velike poplave in presušeno zemljo spremenila v neprijazno blato.

In že je pred vrati zima. Vremenarji pravijo, da bo mila in brez snega. Bodo morda vsaj prazniki beli? Bilo bi lepo. Globoko smo že v adventnem svetem času. V nedeljo bomo prižgali tretjo svečko na adventnem venčku.

Advent ali veseli december? Upanje in pričakovanje, milost, mir in blagoslov? Ali veselo rajanje, hitenje, norenje in zapravljanje? Že v oktobru so se nekatere izložbe odele v bleščeče barve in na policah v trgovinah so se začele nabirati stvari, ki naj bi naše praznike naredile lepše in bolj svečane. Trgovine nam ponujajo bleščavo na čokoladah in bonbonih, na prtih in prtičkih, na steklenicah in darilih, na umetnih plastičnih smrekah in voščilnicah ... In med vsem tem so marsikje tudi hlevčki, jaslice, pastirji in ovčke, angelčki in Božički z rdečimi vrečami, polnimi daril.

Veseli december, ki se je začel že v oktobru, me zares jezi in žalosti. A naj bo moj advent in advent mnogih ljudi kljub vsemu drugačen. Naj bo Advent z veliko začetnico. Čas...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh