Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Aktivna kristjanka, ki stavi na Marijo

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 19. 01. 2022 / 14:50
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.01.2022 / 15:02
Aktivna kristjanka, ki stavi na Marijo
OSEBNO: ŠPELA FURMAN

Aktivna kristjanka, ki stavi na Marijo

Špela, žena in mamica treh otrok je med drugim tudi začetnica in promotorka slovenskega Fiata90, trimesečnega duhovnega programa za ženske.

Vzgojiteljica, animatorka, skavtinja, idejna pobudnica, kitaristka in pevka, motivatorka, misijonarka, obiskovalka molitvenih skupin. Le kako uspe izpeljati vse te mnogotere izzive? Pravi, da se v svojem delovanju naslanja na Devico Marijo. Čuti, da ji nenehno podeljuje spodbujajoče blagoslove.

Aktivno dekle

Kot majhni deklici iz Železnikov sta s sestro hodili k otroškemu zborčku. Mami jima je rekla: »Če hodita tja, bosta pa hodili tudi k župnijskemu.« Tam se je začelo njeno versko življenje, česar se tedaj še ni zavedala. To je preraslo v animatorstvo pri oratorijih, skavtstvo, skavtsko voditeljstvo, sodelovanje pri animatorjih Hitri polži, ki so pred dvajsetimi leti obnovili program festivala Stična mladih. Udeležila se je celo enoletnega misijona, kjer je v nemško govorečih deželah ljudi z glasbo navduševala za Jezusa. Misijon je potekal v okviru Skupnosti Emanuel. Kar pet let je sodelovala pri ustvarjanju bogoslužne pesmarice On živi. Nikoli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh