Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Angel miru

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 11. 07. 2023 / 11:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2023 / 11:14
Angel miru
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Angel miru

V organizaciji Slovenske karitas so v začetku julija na slovenski obali letovali otroci in mladostniki iz Kijeva, ki so že več kot 500 dni izpostavljeni vojni ter z njo povezanemu strahu in brezupu.

Med obiskom v Ljubljani so na vprašanja novinarjev odgovarjali tudi o tem, kaj se jim bo najbolj vtisnilo v spomin. To niso morje ali brezskrbne počitnice, temveč ljudje ter njihov izraz sočutja in solidarnosti.

Pomenljiva je bila tudi gesta sodelavke Caritas Spes Ukrajina, ki je predstavniku slovenskega zunanjega ministrstva, ki je finančno omogočilo letovanje, v zahvalo poklonila angela miru.

Solidarnost, usmiljenje in prizadevanje za spravo so bile vrednote, ki jih je zasledoval tudi brat Roger Schutz, Švicar, ki je pred osmimi desetletji pri svojih 25 letih »zašel« v Taizé in tam med drugo svetovno vojno sprejemal begunce in ustanovil skupnost, ki še danes stremi k molitvi in delu za mir. Francoska vasica je postala zatočišče za iskalce miru in privablja na tisoče mladih in tudi družin, ki pridejo k izviru, da bi postali kvas miru.

Potrditev, da vsaka kaplja v morje šteje in da že en človek lahko sproži plaz dobrote, sočutja in miru. Vsak od nas je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh