Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Beseda je meso postala in se naselila med nami

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 22. 12. 2022 / 11:55
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.12.2022 / 12:02
Beseda je meso postala in se naselila med nami
FOTO: Tatjana Splichal

Beseda je meso postala in se naselila med nami

Božič – Gospodovo rojstvo. Prvo berilo: Vsi konci zemlje bodo videli, kako naš Bog rešuje, Iz 52,7–10; Ps 98; drugo berilo: Bog nam je spregovoril po Sinu, Heb 1,1–6.

V začetku je bila Beseda in Beseda je bila pri Bogu in Beseda je bila Bog. Ta je bila v začetku pri Bogu. Vse je nastalo po njej in brez nje ni nastalo nič, kar je nastalo.

V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi. In luč sveti v temí, a tema je ni sprejela. Bil je človek, ki ga je poslal Bog; ime mu je bilo Janez. Prišel je zaradi pričevanja, da bi namreč pričeval o luči, da bi po njem vsi sprejeli vero. Ni bil on luč, ampak pričeval naj bi o luči. Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet. Beseda je bila na svetu in svet je po njej nastal, a svet je ni spoznal. V svojo lastnino je prišla, toda njeni je niso sprejeli. Tistim pa, ki so jo sprejeli, je dala moč, da postanejo Božji otroci, vsem, ki verujejo v njeno ime in se niso rodili iz krvi, ne iz volje mesa ne iz volje moža, ampak iz Boga. In Beseda je meso postala in se naselila med nami. Videli smo njeno veličastvo, veličastvo, ki ga ima od Očeta kot edinorojeni Sin, polna milo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh