Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Biti del Jezusove črede

Za vas piše:
Simon Potnik
Objava: 17. 04. 2024 / 07:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2024 / 12:24
Biti del Jezusove črede
FOTO: Shutterstock

Biti del Jezusove črede

Danes se osredotočimo na pastirja, Dobrega pastirja. Njega, ki nas pozna, njega, ki se za nas daruje, Njega, ki da življenje za nas. Bo preveč drzno, če nas, ki smo čreda, imenujem ovce?

Poglejmo malo nazaj. Koronski čas – ovce. Poglejmo dopustniški čas – ovce. Poglejmo praznovanja – ovce. Poglejmo modo in estradni svet – ovce, no, tu je še veliko kozlov. Če pa pogledamo še globlje: beda sveta, pehanje po eni strani za milijoni denarja in všečkov, po drugi strani pa po nežni pozornosti in koščku kruha. Pa ta zamegljenost, ko zdaj že po naših javnih ustanovah ne boš več mogel brez zadrege na toaleto, ker smo vsi enaki in enakopravni, torej vsi ovce!

Kaj so naša mesta, če ne ena velika množica, pa mediji, vse raznorazne oblike množičnega obveščanja, povezovanja, komuniciranja? To niso samo načini občevanja, ampak tudi preživetja mnogih, resničnostni svet množic in tudi oblikovanja javnega mnenja ali kar manipulacije. Oblačimo, kar je modno, torej trendovsko, prepoznano in svetovano. Govorimo in se pogovarjamo o temah, ki nam jih kažejo in predlagajo. Dobimo vtis, da sooblikujemo, soodločamo, pa se kmalu kot kristjani zavemo, da kimamo smrti, da se bojimo nev...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh