Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas je za navodila

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 13. 09. 2023 / 09:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 11:08
Čas je za navodila
Patricija Gril. FOTO: Simon Golob

Čas je za navodila

Še pred nekaj desetletji je bil potek življenja neke Minke ali Micke (seveda lahko vstavite poljubno ime) jasen praktično že ob njenem rojstvu. Ali krstu, saj je ta bil (tako rekoč) isti dan.

Torej: po zaključku šolanja v bližnjem mestu se bo najverjetneje poročila s fantom iz domače ali sosednje vasi in se zaposlila v bližnjem mestu. Z možem si bosta zgradila hišo ali vsaj kupila stanovanje, rodila se jima bosta dva ali trije otroci, ob krmarjenju med družinskimi in službenimi zadevami pa bo tudi bralka Božje besede ali altistka v župnijskem zboru. Ko nabere dovolj delovne dobe, bo šla v pokoj in desetletje ali dve kasneje umrla. In tako je tudi bilo.:)

Danes je drugače. Mala Mia (tudi tu smete vstaviti poljubno ime) se morda sploh ne bo odločila za krst. Starši bodo namreč to izbiro, tako kot tudi večino drugih, (ne?)prostovoljno prepustili njej. Kdo ve, se bo morala (večkrat) odločiti tudi za enega od nešteto spolov?

Prijatelje bo lahko izbirala izmed tisočih – na družbenih omrežjih. Za odgovor na vprašanje »Kdo sem?« se bo lahko prebijala skozi kakšnih 20.700.000 Googlovih zadetkov (kar preverite, res jih je toliko). Izobraževala se bo kjerkoli (r...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh