Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cvetlica kraljica

Za vas piše:
S. J.
Objava: 10. 08. 2022 / 14:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 14:42
Cvetlica kraljica
FOTO: Tatjana Splichal

Cvetlica kraljica

Poleti prija sprehod po senčnem gaju. V zelenem krasu gozdov v času tvojega največjega praznika, Devica Marija, cveti drobna cvetka blagega duha, da jo prej zaduhaš, šele zatem jo poiščejo oči.

Ima ljubek cvet, ponižno sklonjen k tlom, oblikovan v vijolično prosojno kronico. V tem dišečem cvetu je skrita vsa tvoja krepost in visokost.

Preprosta cvetlica

V vaški cerkvi je na Marijinem oltarju šopek rož. Maja nežne šmarnice, poleti vesele sončnice. Enkrat zvončki, drugič zlatice, pa spet velike marjetice. Prvi so beli cvetovi teloha, največkrat raznobarvne žametne vrtnice. Pa narcise in tulipani, cinije in astre. Zmeraj te vsakdanje rože, ki kukajo izza plotov vrtov ali se majejo v vetru na travnikih in ob robovih gozdov. Najlepše so zate, ker spominjajo nate, najpreprostejša cvetlica.

Tebi ne bi pristajali dragi cvetovi gojenih lepotic iz rastlinjakov in cvetličarn. Ti nisi velika razkošna in trpežna roža brez vonja. Ti si bila skrivnosten cvet, ki je rastel za Boga, in še zdaj se skrivaš kot drobna krhka cvetlica, a čudovita vonjava te izdaja, krasi in obdaja.

Nebeška Kraljica

Ti si rekla da in gledala slavo Boga. Ti si...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh