Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Darujmo za kristjane v Sveti deželi

Za vas piše:
Peter Lavrih
Objava: 07. 04. 2022 / 13:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 13:51
Darujmo za kristjane v Sveti deželi
Sveta dežela, kapela Vnebovhoda. FOTO: Nadim Asfour/CTS

Darujmo za kristjane v Sveti deželi

Zaradi epidemije covida 19, je bila lanskoletna nabirka za Sveto deželo z velikega petka prestavljena na september. Presenetljiva radodarnost je v Cerkvi na Slovenskem zasijala v izredni vsoti darov, ki so presegli 100.000 evrov.

Po letu 2000, ko je Slovenska škofovska konferenca določila, da se darovi za Sveto deželo zbirajo po škofijah in se prek Komisariata za Sveto deželo nakažejo v Sveto deželo, je bila lanskoletna nabirka rekordna. Darovalcev se Frančiškovi brati v Božjem grobu spominjajo pri daritvi maše, dodatno pa se vsak petek po križevem potu spominjajo dobrotnikov Svete dežele.

»Tu se je začela naša vera«

Letošnja nabirka bo torej na veliki petek, 15. aprila. Povabilo k darovanju letos je: »Naše cerkve so kot številne reke, ki tečejo proti glavni reki, Sveti deželi, deželi našega Gospoda Jezusa Kristusa. Tu se je začela naša vera. In od tu moramo začeti znova,« je zapisal kardinal Gualtiero Bassetti, nadškof Perugia-Citta della Pieve in predsednik Italijanske škofovske konference. Sveta dežela, tako kot ves svet, je na preizkušnji, še posebej zaradi že minulega trpljenja, zaustavitve gospodarskih dejavnosti, blokade turizma in pomanjkanja romarjev. Vse to je mnoge družine v...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh