Zapri
Iskanje

Dogodki ob praznovanju 50-letnice Mavrice

Za vas piše:
Neža Tomažič
Objava: 05. 01. 2022 / 14:22
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 15:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Dogodki ob praznovanju 50-letnice Mavrice

Dogodki ob praznovanju 50-letnice Mavrice
50. letnico Mavrice bomo praznovali 15. januarja 2022
Hvaležni smo za 50 let, v katerih so mnoge generacije otrok rasle z Mavrico, njenimi zgodbami, ugankami, delavnicami, ilustracijami …

Z vami želimo deliti veselje ter se vam zahvaliti za vašo zvestobo in sodelovanje, zato vas v soboto, 15. januarja, vabimo, da se nam pridružite in z nami praznujete.

Praznična Sobotna iskrica

Ob 9. uri boste lahko preko valov Radia Ognjišče prisluhnili praznično obarvani Sobotni iskrici, kjer vas bosta pozdravila hudomušna in vedoželjna Jure Sešek ter Melita Košir. Radiu Ognjišče lahko v živo prisluhnete tudi prek spleta.

Hudomušna in vedoželjna Jure Sešek in Melita Košir. FOTO: arhiv Mavrice

Razstava ilustracij "V barvah Mavrice"

Med 9. in 19. uro bo v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 na ogled razstava ilustracij »V barvah Mavrice«. Razstavljena bodo dela ilustratorjev, ki sodelujejo z Mavrico in vanjo prinašajo barvitost ter veselje. Razstavo si boste lahko ogledali vse do 5. februarja: med tednom od 9. do 17. ure ter v soboto od 8. do 12. ure. Vabljeni!

Ilustracije iz Mavrice bodo razstavljene v Galeriji Družina. Ilustracija: Bojana Dimitrovski

Lutkovna predstava

Samo čez cesto, na drugi strani Založbe Družina, se nahaja Lutkovno gledališče Ljubljana. Tam bo ob 11. uri za naše zveste bralce in njihove družine brezplačna lutkovna predstava Moj dedek je bil češnjevo drevo. Za rezervacijo brezplačnih vstopnic pokličite na 01/360-28-82. Število vstopnic je omejeno.

Lutkovna predstava Moj dedek je bil češnjevo drevo. FOTO: Jaka Varmuž, Lutkovno gledališče Ljubljana

Sveta maša

Zvečer se bomo s sveto mašo zahvalili Bogu za vse, kar smo v teh petdesetih letih napisali, narisali, obiskali, razveselili. Vse mavričarje, njihove družine, katehete ter sodelavce Mavrice bomo izročili v Božje roke. Sveto mašo bo ob 19. uri v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, v živo pa jo bo prenašal Radio Ognjišče. S petjem bo bogoslužje praznično obarval združeni otroški pevski zbor iz Podnanosa in Hrenovic. 

Prisrčno vas vabimo, da se nam pridružite – v živo ali prek valov Radia Ognjišče.

Kupi v trgovini

obhajilo
Naročnine
44,90€ Poglej izdelek: Mavrica
Nalaganje
Nazaj na vrh