Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Drugače, kot bi »moralo biti«

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 25. 07. 2023 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2023 / 09:00
Drugače, kot bi »moralo biti«
FOTO: Tatjana Splichal

Drugače, kot bi »moralo biti«

Nekatere stvari so drugačne, kot bi »morale biti«. V Naši družini predstavljamo Leno Gabršček, ki pri odbojki ne skače tri metre visoko, pač pa jo igra sede; zaradi svoje oviranosti pa se ne smili sama sebi, pač pa želi kot športna psihologinja pomagati drugim športnikom s podobnimi izzivi.

Drugače, predvsem pa prej kot običajno sta svojo starševsko vlogo prevzela Nataša Koražija in Igor Gošte. Za oba bi bilo morda bolj po pričakovanjih, da pri svojih dobrih štiridesetih sprehajata svojega malčka, pa sta oba že ponosna stara starša.

In konec koncev je drugačen, kot bi »moral biti«, tudi naš kolesarski junak Matej Mohorič. Najprej je pričakovanjem pokazal roge, ko je v sprintu premagal na papirju veliko hitrejšega tekmeca. Nato pa se je »drugače« lotil tudi izjave za medije. V njej je pokazal veliko čustev, skromnosti in hvaležnosti. Rekel je tudi, da je očitno Gino (tragično preminuli Matejev prijatelj in sotekmovalec, op. a.) iz nebes hotel, da on zmaga. Nekateri slovenski mediji so pri navajanju njegove izjave »preslišali«, od kod naj bi Ginova želja prišla. Očitno je ta besedna zveza zazvenela v frekvenci, ki je marsikatero uho ne sliši. Matej Mohorič pač ni tak, kot bi »moral biti«.

Bodimo tudi mi »drugačni, kot bi morali biti«. Bodimo boljši.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh