Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

En (nikakor zanemarljiv) odstotek

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 08. 12. 2021 / 12:42
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.12.2021 / 12:48
En (nikakor zanemarljiv) odstotek

En (nikakor zanemarljiv) odstotek

Do konca decembra imajo dohodninski zavezanci možnost, da dodelijo ali prerazporedijo del svoje dohodninske obveznosti za leto 2021 upravičencem, med katerimi so tudi številne ustanove, ki svoje versko, dobrodelno, socialnovarstveno, vzgojno-izobraževalno, svetovalno, družinsko in še kakšno poslanstvo uresničujejo v krščanskem duhu.

Morda se bralci Družine z zelo dobrim spominom še spomnijo, kako smo »že davnega« decembra 2008 naslovili prispevek, v katerem smo poročali o prvem dodeljevanju t. i. dohodninskih donacij. »Škofije podpirajo duhovnike« je bilo naslovno sporočilo, ki je v nekaj besedah povzelo, za kaj so v slovenskih (nad)škofijah uporabili denar, ki so jim ga po lastni odločitvi dodelili davkoplačevalci. Sredstva so bila torej že od vsega začetka v krajevnih Cerkvah uporabljena v resnično dober namen, saj so z njimi v prvem letu dodeljevanja denimo kupili bolniške postelje za duhovniški dom v Ljubljani, omogočili preventivne zdravstvene preglede duhovnikov in njihovo socialno zavarovanje, podprli gradnjo duhovniškega doma, drugje so jih škofije namenile za mladinske in katehetske programe ipd.

Možnost, ki se uveljavlja razmeroma počasi

A preden to zgodbo pripeljemo do današnjih dni, se vrnimo še korak nazaj, k njenemu začetku. Po določitvi takratne desnosredinske...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh