Zapri
Iskanje

Iz negative v pozitivo

Za vas piše:
Lovro Kavčič
Objava: 25. 03. 2022 / 13:39
Oznake: Najst
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2022 / 20:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Iz negative v pozitivo

Iz negative v pozitivo
Najst
Intervju z glasbeno zvezdo po imenu Challe Salle. FOTO: Urban Zore
Vsak ima drugačno zgodbo. Nekateri na poti do ciljev nimajo posebnih težav, drugi pa morajo prebroditi marsikaj, da pridejo na vrh. Saša Petrović, javnosti poznan kot Challe Salle, ima za seboj že 12 let uspešne glasbene kariere. Pot do uspeha pa ni bila vedno preprosta.

Kakšen najstnik je bil Challe Salle? 

Najstnik, ki se je iskal. V tistem obdobju sta se ločila moja starša. To je name najbolj negativno vplivalo - izgubil sem neke vrste vzornika, družina mi je bila takrat na prvem mestu. S punco sva se razšla, ostali smo sami z mamo in sestro, kar je definitivno vplivalo na to, da sem postal še večji upornik, kot sem bil že prej. Zaradi poškodb sem tudi prisilno nehal trenirati košarko. V najstništvu smo večinoma uporniški, takrat se iščemo in pri meni se je to še bolj poznalo. Na srečo sem se našel v glasbi in športu. To me je rešilo iz negativnih stvari.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst (4/2022).

Videospot, ki spremlja pesem Uspeh, prikazuje zgodbo. Kako pomemben se vam pri pesmih zdi videospot?

Kot umetnik mislim, da mora imeti vsak izdelek zraven tudi video. Če že delaš nekaj, naredi zadevo tako, kot je treba. Vsi večji komadi imajo dandanes tudi video. Mislim, da video natančneje prikaže to, kar hoče umetnik sporočiti. Če pesem samo poslušaš, si lahko predstavljaš marsikaj. Če pa dejansko vidiš dogajanje, ki ga je umetnik želel pokazati, ti bodo zadeve še bolj jasne. Videospot poskušam posneti vsaj za večje pesmi, ki mi nekaj pomenijo in želim z njimi nekaj sporočiti.


V čem bi rekli, da ste od svojih najstniških let najbolj napredovali?

Ponosen sem na svojo osebnostno rast in način razmišljanja - da sem se iz svojih napak veliko naučil. Pravim, da napake niso napake, ampak so lekcije, če se iz njih nekaj naučiš. Če pa ves čas ponavljaš stvari, ki jih delaš narobe, bodo zmeraj zgolj napake. Življenje te uči, testira, preizkuša na različne načine. Sam sem šel skozi težave z glasbo, športom in s pomočjo družine. Moral sem biti močna oseba, da nisem obupal in odnehal ter se prepustil slabim vplivom družbe. Najbolj ponosen sem, da sem se kot oseba spremenil »iz negative v pozitivo«.

Moral sem biti močna oseba, da nisem obupal in odnehal ter se prepustil slabim vplivom družbe. Najbolj ponosen sem, da sem se kot oseba spremenil »iz negative v pozitivo«.

Glede na to, kako se spreminjaš kot oseba, se spreminja tudi glasbeni stil, kar je pri meni težko spregledati. Mislim, da sem s svojim delom v zadnjih petih letih pozitivno vplival na slovensko glasbo, kulturo in poslušalce, predvsem na mlade. Ponosen sem, da slovenska mladina posluša domačo glasbo in v času, ko je ogromno tuje priljubljene glasbe, nekdo reče: »To je to, to mi je ful všeč!«

Med snemanjem videospota za pesem Uspeh. FOTO: Urban Zore

Gledamo vas na zvezkih in drugih izdelkih za šolarje. Ste idol mnogih mladih. Kakšen zgled jim želite dati, kaj sporočiti?

Mislim, da sem že sam po sebi z glasbo in načinom življenja poseben zgled. S kolekcijo šolskih stvari pa jih želim še bolj motivirati za šolo, izobrazbo, kar je neka osnova za vse. V letih, ko odraščaš, ti šola morda ni na prvem mestu. Ampak šola mora biti, izobrazba je ključ za vse. Kdaj pa kdaj mi je žal, da se nisem vpisal in končal kakšnega faksa. Mlade podpiram tudi v tem, da razvijajo svoje talente, verjamejo vase. Če imaš vzornika, ki ti je blizu, je super, da te podpira in ti lahko s svojo zgodbo in izkušnjami pove, da je mogoče vse doseči. V letu 2022 se mi zdi, da so možnosti za uspeh na določenih področjih zaradi tehnologije res dobre. Sam sem se stvari učil med ljudmi in na ulici ali pa sem prebral knjigo. Danes pa lahko vse poiščemo na internetu, kar hočem povedati tudi mladim.

Ne gre le za visenje na igricah, temveč da internet izkoristijo na poti do kariere. Ni vedno vse za zabavo, ampak se lahko izkoristi tudi za izobrazbo.

Ne skrivate, kako ponosen stric ste. Kako se počutite v tej vlogi?

Mislim, da je družina smisel življenja. Zelo sem ponosen na svojo sestro in njenega moža. Zelo sem vesel nečakinje. Preizkusil sem se v vlogi strica in mi zelo ustreza. Vidim tudi, da je z otrokom veliko dela. Večkrat pomislim na svoje starše in sem jim hvaležen za vse, kar so storili zame. Tudi z dekletom si želiva družino, imeti otroka čim prej in si prizadevava za to. Zelo lepo je imeti dojenčka in ga gledati, kako odrašča, gotovo pa zraven pride tudi velika odgovornost in veliko dela. Komaj čakam in sem pripravljen na izziv, da bom tudi sam kmalu očka. Potrudil se bom po najboljših močeh, tako kot se trudim biti čim boljši stric. Otroka bom podpiral ne glede na vse in se potrudil, da ga naučim vsega, kar vem o življenju.

Challe Salle in producent Željko Mladenović. FOTO: Urban Zore

Vrniva se h glasbi. Kaj je najbolj zanimiva stvar, ki se vam je zgodila na nastopu?

Enkrat sva se z menedžerjem peljala z nastopa in je za nama nekaj časa vozil neznan avto. Po mestu seveda to ni bilo nič čudnega, nato pa je za nama vozil tudi dobrih 20 kilometrov po avtocesti. Mislil sem si: »Okej, očitno naju nekdo zasleduje. Se bom raje ustavil na bencinski črpalki, da vidim, kaj se dogaja.« Iz avta so izstopili tri punce in dva fanta in rekli, da so zamudili koncert, zato so prosili za fotografijo z mano, saj prej niso mogli priti do mene. Bili so zelo veseli, da sem se ustavil. Iz skoraj filmske situacije je nastalo nekaj simpatičnega.

Kdaj pa kdaj mi je žal, da se nisem vpisal in končal kakšnega faksa. Mlade podpiram tudi v tem, da razvijajo svoje talente, verjamejo vase.

Aprila načrtujete svoj prvi veliki koncert. Kaj pričakujete, kaj si želite od koncerta?

Najprej si želim, da koncert sploh bo. Glede na epidemiološko sliko ne kaže dobro. Koncert oglašujemo normalno; če odpade, bomo izbrali nov datum. Pomembno je, da ljudje vedo, da letos res načrtujem svoj veliki samostojni koncert. Imel sem rezerviran 10. 10. 2020, a se žal ni izšlo. Oboževalcem želim pokazati vse, kar znam. Želim, da vidijo napredek. V teh dveh letih je bilo izdanih tudi kar nekaj komadov, ki bi jih poslušalci gotovo radi slišali v živo. Koncert je namenjen izvedbi vseh mojih (starih in novih) hitov. Mislim, da sem eden redkih, ki lahko naredi šov v živo s svojim stilom. Za nas je to izziv, saj je večina mojih pesmi narejenih digitalno. Z bendom jih predelamo, da jih lahko izvajamo v živo. Mislim, da bodo ljudje presenečeni, kot so bili v preteklosti. Upam, da nam bo letos uspelo. Če ne aprila, pa vsaj jeseni.

Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Najst (4/2022). Revijo lahko prelistaš TUKAJ. Spremljaj Najst tudi na Facebooku in Instagramu

Kupi v trgovini

birma
Naročnine
5,50€ Poglej izdelek: Najst
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close