Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Javni grešniki pred verskimi voditelji

Za vas piše:
p. Milan Bizant
Objava: 27. 09. 2023 / 09:09
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2023 / 14:07
Javni grešniki pred verskimi voditelji
Razlaga evangelija D39. FOTO: Shutterstock

Javni grešniki pred verskimi voditelji

To priliko je Jezus povedal verskim voditeljem. Bili so prepričani, da so že na cilju, zato niso potrebovali Božjega odrešenika. Zavračali so Jezusa in s tem odrešenje. Da bi jim pomagal, da bi se soočili s svojo zaprtostjo, jim je povedal priliko.

Cestninarji in grešniki pojdejo pred vami

Soglasni so, da je prvi sin na boljšem glede izpolnitve očetove volje. Kdo je ta prvi sin? Jezus jasno pove: Cestninarji in nečistnice pojdejo pred vami v Božje kraljestvo.

Kar jim je Jezus rekel, jih je moralo strašansko zaboleti. To sta bili dve najbolj zgražanja vredni kategoriji javnih grešnikov in grešnic. In da so ti bližje odrešenju, kot pa so v javnosti spoštovani religiozni voditelji, ki so bili dokaj neoporečni glede moralnih in religioznih norm!?

Bodimo pozorni. Jezus ne postavlja teh dveh kategorij za zgled, češ: tako živíte kot oni in boste blizu odrešenja. Pač pa: za vstop v Božje kraljestvo je manj usodna njihova očitna zgrešenost kot pa vase zaverovana pravičniškost in samozadostnost izpolnjevalcev črke predpisov.

Očitno so bili grešniki in grešnice bolj odprti za prepoznavanje svoje bedne resnice (in jasna Krstnikova beseda jim je k temu pomagala) ter so zahrepeneli po Božji...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh