Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus je Luč - Evangelij

Za vas piše:
Maksimilijan Matjaž
Objava: 27. 11. 2023 / 15:32
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.11.2023 / 15:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus je Luč - Evangelij
Ilustracija: Bojana Dimitrovski

Jezus je Luč - Evangelij

V evangeliju na praznik Jezusovega rojstva slišimo: »Resnična luč, ki razsvetljuje vsakega človeka, je prihajala na svet« (Jn 1,1–18). Dragi otroci, noben človek nima rad teme. Ko je tema, nas je strah, ker nikogar ne vidimo in si predstavljamo, da so okrog nas hudobni ljudje ali pa da smo sami. Ko se v temi prižge luč, tema in strah izgineta.

Božič, praznik luči

Božiču, Jezusovemu rojstnemu dnevu, bi lahko rekli tudi praznik luči. Z Jezusovim rojstvom je namreč na zemljo stopil Bog. Vendar ne kot neki velikan, pred katerim bi vse trepetalo, ampak kot majhen otrok, ki se ga lahko vsak razveseli, ki se ga nihče ne boji. Ki želi, da ga sprejmemo.

Jezus je naša luč! Ilustracija: Bojana Dimitrovski

Sveto pismo imenuje Jezusa Luč. Zakaj? Ker nam pokaže, da nismo sami, da smo njegovi bratje in sestre, da je Bog naš oče, ki nas ima rad.

Jezus se je rodil v revnem hlevu v Betlehemu, da ljudje ne bi mislili, da morajo biti bogati, da bi si Boga zaslužili. Prvi, ki so ga pozdravili in so se greli ob njegovi luči, so bili preprosti pastirji. Angeli so pastirjem takrat naročili, naj to betlehemsko Luč raznesejo po vseh domovih, da ljudi ne bo več strah. Po Jezusovem rojstvu namreč noben človek ni več sam.

Vsako leto zato v Betlehemu mladi pred praznikom Jezusovega rojstva prižgejo luč miru, ki jo potem ponesejo na vse kraje in v vse domove, tudi v Slovenijo. Sprejmite to Luč v vaš dom, v vašo družino!

Poskusi še ti!
Prinesi betlehemsko luč domov. Potem pomisli, komu jo lahko še odneseš – starim staršem, sosedi, prijatelju, k pokojnim na grob …

Molitev
Jezus, ti si Luč sveta. Hvala, ker si prišel med nas.
Zdaj nas ni več strah, saj si ti vedno z nami. Pomagaj nam, da bomo tebe, tvojo ljubezen in veselje širili med soljudi. Amen.

Članek je bil objavljen v decembrski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh