Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus, ti si moj prijatelj in zdravnik

Za vas piše:
Mitja Markovič
Objava: 12. 06. 2023 / 22:03
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.06.2023 / 22:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus, ti si moj prijatelj in zdravnik
Ilustracija: Marta Bartolj

Jezus, ti si moj prijatelj in zdravnik

Evangelij 10. nedelje med letom.

JEZUS SREČA MATEJA

Tisti čas je šel Jezus mimo in zagledal moža, Mateja po imenu, ki je sedél pri mitnici, in mu je rekel: »Hôdi za menoj!« In ta je vstal in šel za njim. Medtem ko je bil v hiši pri mizi, je prišlo precej cestninarjev in grešnikov. Jedli so z Jezusom in njegovimi učenci. Farizeji so to opazili in govorili njegovim učencem: »Zakaj vaš učitelj jé s cestninarji in grešniki?« On pa je to slišal in rekel: »Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. Pojdite in se poučite, kaj pomenijo besede: Usmiljenja hočem in ne žrtve. Nisem namreč prišel klicat pravičnih, ampak grešnike.« (Mt 9,9-13)

Kdo je bil Matej?

Matej je bil državni uslužbenec. Od ljudi je za državo pobiral davke.
Nihče ni prav zelo vesel, če mora komu dati del svojega imetja. Za povrh ljudje v Matejevem času niso marali države, ker ni bila njihova. Tujci so bili njihovi vladarji.

Zato tudi Mateja niso marali.
Jezus pa ga je imel rad.
Jezus se je ustavil pri njegovem uradu in ga povabil, naj postane njegov učenec.
Matej je bil šokiran, vendar zelo vesel. Sprejel je povabilo. Od veselja je priredil veselico.

Še bolj pretreseni so bili ljudje. Niso si mogli predstavljati, da bi nekdo, ki ljudem pobira davke, lahko postal Jezusov prijatelj.

Vsak je lahko Jezusov prijatelj – tudi ti!

To je krasno, da Jezus nikogar ne odpiše. Vsak lahko postane njegov prijatelj.
Jezus vsakogar vabi v družbo svojih učencev. Tudi tebe in mene. In najine prijatelje. Tudi tiste, ki so drugačni od naju. Tudi vse tiste, za katere si sploh ne bi mogli misliti, da bi lahko postali Jezusovi učenci.

Molitev
Jezus, hvala, ker si moj prijatelj. Pomagaj mi, da me ne bo strah tistih, ki so drugačni od mene. Ti imaš rad vse in si vsem prijatelj. Naj te posnemam in tudi jaz vsakega sprejmem za svojega prijatelja.

 Članek je bil objavljen v junijski številki mavrice. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše!

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh