Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezusove zahteve do učencev

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 24. 06. 2022 / 07:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2022 / 07:32
Jezusove zahteve do učencev
FOTO: Pexels

Jezusove zahteve do učencev

13. nedelja med letom Prvo berilo: Elizej postane učenec preroka Elija, 1 Kr 19,16b.19–21; Ps 16; drugo berilo: Kristus nas je poklical k svobodi, Gal 5,1.13–18.

Ko so se dopolnjevali dnevi, da bi bil vzet v nebesa, se je tudi sam trdno odločil iti v Jeruzalem. Pred seboj je poslal svoje glasnike, ki so spotoma prišli v neko samarijsko vas, da bi vse pripravili zanj; vendar ga tam niso sprejeli, ker je bil namenjen v Jeruzalem. Ko sta to videla učenca Jakob in Janez, sta rekla: »Gospod, ali hočeš, da rečeva, naj pade ogenj z neba in jih pokonča?« Jezus se je obrnil k njima in ju pograjal. Nato so odpotovali v drugo vas.

Ko so potovali, mu je med potjo nekdo rekel: »Za teboj bom hodil, kamor koli pojdeš.« Jezus pa mu je dejal: »Lisice imajo brloge in ptice neba gnezda, Sin človekov pa nima, kamor bi glavo naslonil.« Nekomu drugemu pa je rekel: »Hôdi za menoj!« A ta je dejal: »Gospod, dovôli mi, da prej grem in pokopljem svojega očeta.« Rekel mu je: »Pústi, naj mrtvi pokopljejo svoje mrtve, ti pa pojdi in oznanjaj Božje kraljestvo!« Spet drug mu je rekel: »Hodil bom za teboj, Gospod, a dovôli mi, da se prej poslovim od svojih domačih...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh