Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako daleč sežejo Putinovi apetiti?

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 16. 06. 2022 / 14:55
Oznake: Nemiri, Svet, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2022 / 14:58
Kako daleč sežejo Putinovi apetiti?
Ruševine stavbe v kraju Rubižne v regiji Luhansk. FOTO: Alexander Ermochenko/Reuters

Kako daleč sežejo Putinovi apetiti?

Tako kot se »Hitlerjeva turneja po Evropi« ni ustavila, dokler ni bila zatrta, tudi od Kremlja ne gre pričakovati, da se bo sam ustavil v Ukrajini, meni dr. Aleš Maver.

Letošnji 24. februar nas je izučil, da pri režimu ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je z napadom na Ukrajino stopil iz polja racionalnega, ne gre ničesar izključiti. Tako je po zadnjih ruskih grožnjah z dometom, širšim od ukrajinskih meja, prepričan poznavalec razmer v Rusiji in Ukrajini, zgodovinar dr. Aleš Maver. Putinovim grožnjam »novim ciljem«, če bi Zahod Kijevu dobavljal orožje dolgega dosega, kar Britancev ni ustrašilo, se je pridružil direktor ruske vesoljske agencije. Ta je Bolgariji, Romuniji in Črni gori zagrozil z balistično raketo, potem ko so z zaprtjem zračnega prostora preprečile obisk vodje ruske diplomacije Sergeja Lavrova v Srbiji. Za »tipičnega sovjeto­idnega aparatčika«, kot je Lavrov, je to hud udarec, ki lahko za seboj potegne maščevalni ukrep, ocenjuje Maver.

Mešanica megalomanije in maščevalnosti

»Opraviti imamo s sorazmerno ozko skupino s sovjetsko dediščino globoko prežetih ljudi, za katere je značilna tipična sovjetoidna meš...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh