Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kam papež Frančišek vodi Cerkev

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 08. 03. 2023 / 13:05
Čas branja: 20 minut
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2023 / 13:23
Kam papež Frančišek vodi Cerkev
Austen Ivereigh. FOTO: Osebni arhiv

Kam papež Frančišek vodi Cerkev

Papežev biograf Austen Ivereigh posebej za Družino o Frančiškovi osebnosti, njegovih reformah Cerkve, (dis)kontinuiteti s papežem Benediktom XVI. in voditeljskem slogu.

O osebnosti papeža Frančiška, ključnih trenutkih v njegovem življenju, preden je postal papež, njegovih reformah, načinu sprejemanja odločitev in odzivanju na napetosti smo se ob desetletnici pontifikata med drugim pogovarjali z britanskim piscem, novinarjem in univerzitetnim raziskovalcem na Oxfordu dr. Austenom Ivereighom, Frančiškovim poznavalcem in biografom. Ivereigh piše za več katoliških medijev v angleško govorečem svetu (The Tablet, Commonweal, America …), živi pa na manjši regenerativni kmetiji v Angliji, navdahnjeni z okrožnico Laudato si'.

S papežem Frančiškom ste bili kot pisec knjige-pogovora z njim in biografije v osebnem stiku. Kaj se vas je pri njegovi osebnosti najbolj dotaknilo?

Ni mogoče, da si z njim in da od njega ne prideš lažji, srečnejši in bolj vesel. Ob njem se počutiš ljubljenega in svobodnega. Je neznansko dobrohoten. Pa tudi njegova avtoriteta je izjemna, podobna Jezusovi avtoriteti, kakor jo slika Sveto pismo. Kot sam pra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh