Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Klic iz Trsta

Za vas piše:
Erika Jazbar
Objava: 10. 07. 2024 / 08:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 08:49
Klic iz Trsta
Erika Jazbar. FOTO: Ivo Žajdela

Klic iz Trsta

Lahko bi napisala, da je to bil navdihujoč klic, daleč od zamorjenosti, ki danes prevzema človeka, ko opazuje, kako prihaja do prelomnih premikov, dosedanje se poslavlja, novega še ni na obzorju, zdi se mu, da temu, kar prihaja, ne bo kos.

Demokracija je samo ena, demokracija je načelo, je leta 1947 pisal urednik tednika Demokracija, ki je izhajal v Gorici, Andrej Slavko Uršič. V poznem poletju tistega leta ga je OZNA nedaleč od Kobarida ugrabila, za njim se je izgubila vsaka sled. Njegova misel ostaja in je tudi po 80 letih navdihujoča.

Nad demokracijo so se znesli totalitarizmi 20. stoletja, zanjo si moramo prizadevati vsak dan, če postane le beseda, ugasne, je poudaril italijanski predsednik Mattarella v govoru, ki je povzel navdihujočo vlogo katoličanov v politiki, ki vztraja tudi v sedanjosti, nenazadnje z njim.

Kot katoličani moramo imeti pogum, da podamo predloge za pravičnost in mir. Imamo kaj povedati, politična ljubezen se ne zadovolji z reševanjem posledic, ampak si prizadeva odpraviti vzroke, je delegatom Socialnega tedna dejal papež Frančišek.

Demokracija ni le parlamentarizem, sloni na zadrugi, ki skrbi za vključevanje ljudi, na društvu, ki zbira pevce v od...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh