Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koroška poje – slovensko!

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 15. 03. 2023 / 09:38
Oznake: Dogodek, Kultura, Mladi
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2023 / 11:13
Koroška poje – slovensko!
Koroška poje, Dom glasbe Celovec, Janko krištof, duhovnik in dekan, predsednik krščanske kulturne zveze. FOTO: Ksenja Hočevar

Koroška poje – slovensko!

Na tradicionalni prireditvi Koroška poje obeležili 70-letnico Krščanske kulturne zveze in predstavili spletno pesmarico Venec slovenskih.

V letu 2022 je prireditev Koroška poje dosegla zlati jubilej, a so jo zaradi epidemije morali izvesti po spletu, zato so letošnjo naslovili kar s številkami: Koroška poje 50 + 1, koncert pa v celoti posvetili slovenski pesmi.

»Kako lepo je, da smo spet skupaj zbrani. Kako lepo je, da naši zbori spet v živo prepevajo! Kako lepo je, da jim smemo tukaj v veliki dvorani celovškega Doma glasbe spet v živo prisluhniti. Kako lepo je, da se nas je spet toliko zbralo,« je ob začetku prireditve do zadnjega kotička polno dvorano nagovoril duhovnik Janko Krištof, predsednik Krščanske kulturne zveze in posebej pozdravil predstavnike političnega, kulturnega, družbenega in cerkvenega življenja, med slednjimi so bili tudi trije škofje: celovški Jože Marketz, ljubljanski nadškof Stanislav Zore in novomeški škof Andrej Saje.

Sedem zborov, več kot 200 pevcev

V prvem delu prireditve je nastopilo pet zborov oziroma skupin iz treh koroških dolin, Podjune, Roža in Zilje: Ml...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh