Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Križev pot epidemije

Za vas piše:
Bogdan Rus
Objava: 03. 03. 2022 / 09:39
Čas branja: 13 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2022 / 09:57
Križev pot epidemije

Križev pot epidemije

Čuden dvoboj Božji smrti in življenja, temelj naše vere, vrata večnosti. Molimo te, Kristus, in te hvalimo. Ker si s svojim križem svet odrešil. Ko skriješ svoje obličje, se prestrašijo, ko jim vzameš dih, preminejo in se v prah povrnejo. Ko pošlješ svoj dih, so ustvarjeni, in prenoviš obličje zemlje (Ps 104,29-30). Dobri Bog. S tvojim Sinom hočemo danes stopati po križevem potu. Potem ko je človeštvo tri leta hodilo križev pot bolezni, bi radi premišljevali stopinje našega skupnega križevega pota. Nanj želimo gledati z očmi trpečega Jezusa. Ob bolnikih, ki so celo močnih teles ostali brez diha, želimo premišljevati o tem, kako si ti Stvarnik, ki nam daješ svoj dih. Toda ta dih potrebuje Svetega Duha, da bi vedeli, za kaj živimo, kdo nam daje smisel in kako smo povezani v eno veliko občestvo. Daj nam doživeti postaje tega križevega pota kot Jezusove in naše. Usmili se nas, o Gospod. Usmili se nas.

Prva postaja: PILAT OBSODI JEZUSA NA SMRT

Tedaj je gospodar vinograda rekel: »Kaj naj storim? Poslal bom svojega ljubljenega sina, morda bodo njega spoštovali« (Lk 20,13). Potrebujemo oblastnike. Dobre, predane, požrtvovalne in pravične. Take, ki si upajo vladati. Tako deluje vsaka družba – brez teh vladajo samovoljneži ali skrite strasti. Pravijo, da se je Pilatu njegova služba studila. In Jezusa je obsodil, čeprav še sam ni verjel, da je to potrebno. Jezusa je obsodil, ker je bilo tako najlažje; ker mu je njegova kultura dajala možnost, da je bil lahko gospodar nad življenjem in smrtjo.

Druga postaja: JEZUSU NALOŽIJO KRIŽ

Božji duh me je ustvaril, dih Vsemogočnega mi daje življenje (Job 33,4). Bolezen, kazen, bolečina. Vse to je za človeka vedno nekaj neznanega in težkega. Smer našega življenja vključuje razvoj in rast. Še toliko bolj, kolikor vložimo tudi svoj trud, kolikor sami sprejemamo zahtevnost življenja.

...

Preberi tudi

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh