Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Mačizem ubija človečnost«

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 09. 11. 2022 / 09:43
Oznake: Papež, Vatikan
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 09:46
»Mačizem ubija človečnost«
Papež na letu iz Bahrajna. FOTO: Vatican News

»Mačizem ubija človečnost«

Papež med tiskovno konferenco na letalu o protestih v Iranu za pravice žensk, rusko-ukrajinski vojni, migrantih, zlorabah in Cerkvi v Nemčiji.

Na tiskovni konferenci na letu iz Bahrajna se je papež Frančišek 6. novembra ozrl na opravljeni obisk v tej zalivski državi. Cilj potovanja je bil po njegovih besedah medverski dialog z islamom in ekumenski dialog s patriarhom Bartolomejem. Za medverski in ekumenski dialog je po njegovih besedah potrebna lastna istovetnost; če ta ni jasna, je dialog težji. Frančišek je izrazil navdušenje, da je veliki imam Al-Tayeb poudarjal dialog znotraj islama in možno spravo med suniti in šiiti. Zaupal je še, da je do zamisli o temeljnem dokumentu o bratskih odnosih med muslimani in kristjani, ki sta ga z velikim imamom Al-Tayebom podpisala leta 2019, prišlo med kosilom, na katero je velikega imama povabil po njegovem obisku v Vatikanu.

Glede vojne v Ukrajini je povedal, da se je znašel sredi dveh narodov, ki ju ima rad. Po eni strani ceni ruski humanizem (ob tem je omenil Dostojevskega), po drugi strani pa veliko naklonjenost čuti tudi do ukrajinskega naroda. Pri enajstih letih se je...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh