Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Debata o svobodni, demokratični družbi

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 17. 05. 2023 / 09:37
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 11:14
Debata o svobodni, demokratični družbi
Pogovorno omizje Med Poljčami in Čebinami: Janez Podobnik, Peter Jambrek, Lojze Peterle, Ernest Petrič, Klemen Jaklič. FOTO: I. Ž.

Debata o svobodni, demokratični družbi

V sredo, 10. maja, je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve v Ljubljani pripravilo pogovorno omizje Med Poljčami in Čebinami.

»Ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve, poklon vlade Čebinam in sveže zanikanje vojne za Slovenijo so dejstva, ki so v nasprotju z duhom in dosežki slovenske osamosvojitve. To početje levice zamegljuje razlikovanje med vrednotami slovenskega nedemokratičnega režima pred osamosvojitvijo in demokratične dobe po njej.«

Tako je v vabilu zapisalo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, ki zato vidi potrebo, da z omizjem visoko kompetentnih sogovornikov osvetli temeljne vrednote našega ustavnega reda pa tudi razlike z nedemokratičnim režimom, ki smo se mu odpovedali z osamosvojitvijo. V duhu razlikovanja »med Poljčami in Čebinami« je prav, da se znova zavemo, zakaj je ustavno sodišče pred leti zavrnilo predlog poimenovanja ceste s Titovim imenom v Ljubljani.

Sistematično omalovaževanje

Najprej, v VSO so dvakrat uporabili termin osamosvojitev, čeprav se iz konteksta jasno vidi, da je tema povezana z drugim izjemno pomembnim terminom, z demokratizaci...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh