Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mama moli

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 24. 01. 2023 / 08:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2023 / 08:48
Mama moli
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Mama moli

Ko je Claire de Féligonde pri svojih 15 letih spoznala Jezusa, je molitev zanjo postala kot dihanje. V njej je našla zaupanje in varnost, z njo je premagala strah, ki jo je hromil. Zataknilo se je, ko je postala mama: časa za redno molitev je bilo vse manj. Takrat je prosila Gospoda, naj ji pomaga najti trenutke za molitev. Uvidela je, da lahko moli tudi ob pitju kave, med pospravljanjem kock ali zlaganjem perila.

Ob spoznanju, da se prijateljice borijo z isto težavo, a se prepuščajo dejstvu, »pač ni časa«, je spisala nekaj spodbudnih besedil. Na pobudo novinarke je začela snemati podkaste Mama moli, ki že tretje leto izhajajo pri vodilni francoski katoliški reviji Famille Chrétienne in jih spremlja na desettisoče poslušalcev. V kratkih posnetkih z obilo humorja ponuja konkretne spodbude za mame, kako obračanje na Boga sredi natrpanega urnika lahko postane motor njihovega vsakdana. Svoje ideje je mama petih otrok zbrala tudi v knjigi Mama moli: ker si to zasluži in ker to potrebuje cela njena družina.

Kot pravi Claire, popolne molitve ni, a Bog prisluhne vsaki, tudi če traja le sekundo in pol. Naj mamina molitev odseva v vsakem domu.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh