Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marija ga je rešila in mu ukradla srce

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 31. 05. 2022 / 22:02
Oznake: Duhovnost, Svetniki
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2022 / 09:52
Marija ga je rešila in mu ukradla srce
Alojzij Boccardo. FOTO: splet

Marija ga je rešila in mu ukradla srce

Blaženi Alojzij Boccardo, duhovnik, redovni ustanovitelj »Pojdi k spovedi h kanoniku Alojziju Boccardu, pokazal ti bo sonce.« (izjava enega od otrok) »Svetniki ne nastajajo v naglici, ampak z udarci dleta, zapuščanjem preteklega in začenjanjem novega življenja. Preteklost prepustimo neskončnemu Božjemu usmiljenju, prihodnost pa njegovi ljubeči previdnosti. Misliti moramo na sedanji trenutek in se prepustiti Gospodu, da nas naredi za svetnike. Negativne odgovore je treba začiniti z oljem in začimbami ponižnosti in ljubezni. Jezus nas ljubi in se ne boji umazati svojih rok pri delu z nami.« (njegove misli)

Ime: Razlagajo ga kot latinizirano obliko germanskega imena Alwis, zloženega iz starovisokonemških besed al »vse« in wisi »pameten, razumen«.

Rojen: 9. avgusta 1861.

Kraj rojstva: Posestvo Ca' Bianca v občini Moncalieri blizu Torina, v Italiji.

Umrl: 9. junija 1936.

Kraj smrti: Torino, Italija.

Družina: Bil je sedmi od desetih otrok kmečkih staršev Gašperja in Jožefine, roj. Malerba. Družina je bila zelo pobožna, še trije njegovi bratje so postali duhovniki, ena sestra redovnica, med njimi pa je poleg Alojzija čast oltarja dosegel še najstarejši Janez Marija.

Študij: Najprej je obiskoval gimnazijo očetov barnabitov v Moncalieriju, oktobra 1875 pa vstopil v semenišče v Giavenu. Sledil je študij filozofije v semenišču...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh