Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marijina lepota in duhovno bogastvo – podoba prizadevanj za mir

Za vas piše:
Ksenja Hočevar
Objava: 21. 06. 2023 / 08:41
Oznake: Dogodek, Mladi
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2023 / 09:52
Marijina lepota in duhovno bogastvo – podoba prizadevanj za mir
Koper-Taverna: festival Mladi za mir. FOTO: Jože Potrpin

Marijina lepota in duhovno bogastvo – podoba prizadevanj za mir

V sklopu dvodnevnega medverskega srečanja v Kopru so bili poleg sobotnega dopoldanskega foruma še trije dogodki: popoldanski festival mladih v Taverni ter večerni koncert in nedeljska maša v koprski stolnici.

Koper je bil v soboto in nedeljo, 17. in 18. junija, prepreden z utripom verskih predstavnikov različnih religij iz 15 držav Balkanskega in malo-azijskega polotoka. Po dopoldanskem forumu, na katerem je 22 predstavnikov vseh treh velikih verstev predstavilo svoje poglede na mir in medverski dialog, sta popoldne v koprski Taverni odmevala pesem in ples; bogat dan pa so gostje in številni ljubitelji glasbe od blizu in daleč sklenili na koncertu v koprski stolnici ob glasbi, ki jo je izvajal zbor Vikra iz Trsta z dirigentko Petro Grassi in organist Jernej Mazej iz Šoštanja.

Sedem »skupnosti«, devet plesnih in pevskih nastopov

V skoraj dvournem kulturnem programu, ki so ga naslovili Mladi za mir, so se na odru koprske taverne tik ob obali s pesmijo in plesom predstavili mladi iz sedmih narodnih in verskih skupnosti.

Festival, ki sta ga povezovala mlada Prekmurca Katja Zver in Nikolaj Horvat, je z dvema albanskima narodnima plesoma odprla Albanska skupnost...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh