Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Urša Bogataj: Materinstvo je kot vrhunski šport

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 13. 12. 2023 / 08:03
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2023 / 06:49
Urša Bogataj: Materinstvo je kot vrhunski šport
Urša Bogataj. FOTO: Tatjana Splichal

Urša Bogataj: Materinstvo je kot vrhunski šport

Urša Bogataj, dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih, se je letos bolj kot skokom posvetila novi vlogi – pred dobrimi tremi meseci je namreč postala mamica. Ta advent je zato zanjo precej drugačen kot v prejšnjih letih.

Poškodba je priložnost

Včasih »navadni« ljudje mislimo, da bi bilo samo nas strah stati na vrhu skakalnice. Urša pa je že večkrat povedala, da niti ona ni imuna na strah in živčnost. »Strah je prisoten predvsem zaradi poškodb in podobnih izkušenj.« Po poškodbi ali grdem padcu strah nekaj časa vztraja, sicer pa ni njen stalni spremljevalec, pravi.

Po hudi poškodbi kolena leta 2019 je že razmišljala o možnosti, da bi končala športno kariero. »Do takrat mi nikoli ni šlo briljantno dobro. Saj sem dobro skakala, ampak na tekmah mi tega ni uspelo pokazati. Zmeraj sem bila razočarana. Potem sem se poškodovala in to je bila pika na i, da sem začela res razmišljati, ali imam dovolj.« V času rehabilitacije je veliko razmišljala, kje v tehniki še lahko napreduje. »Z vizualizacijami sem svojo tehniko v mislih ponavljala toliko časa, da se je usidrala vame. Potem sem dejansko lažje spremenila nekatere stvari.« Ko gleda nazaj, vidi, da ji je ta prisilni premor prišel prav: »...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh