Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mini rogljički za hobite in palčke

Za vas piše:
Valentina Smej Novak
Objava: 28. 06. 2023 / 10:00
Oznake: Mavrica
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.06.2023 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mini rogljički za hobite in palčke
FOTO: Valentina Smej Novak

Mini rogljički za hobite in palčke

V deželi hobitov je vse manjše, slajše in doma narejeno. Verjetno si tudi rogljiče in kosmiče pripravijo kar sami. S tokratnim receptom jih bomo posnemali

TESTO
100 g moke
¼ žličke soli
½ žličke sladkorja
50 g masla (hladnega)
0,5 dl ledene vode

NADEV S CIMETOVIM SLADKORJEM
35 g rjavega sladkorja
1 žlička cimeta
30 g masla
CIMETOV SLADKOR
45 g sladkorja
10 g cimeta

 

V skledi zmešamo moko, sol in sladkor.  Dodamo kocke hladnega masla in ga z rokami vtremo v moko. Pri tem najprej dobimo nekakšno grobo kašo. Mešanici dodamo tri žlice ledene vode in mešamo, dokler se testo ne sprime v kepo, ki ni preveč lepljiva.
Testo oblikujemo v disk, zavijemo v folijo, postavimo v hladilnik, da se ohladi in nekoliko spočije.

Testo oblikujemo v tak disk in ga postavimo v hladilnik. FOTO: Valentina Smej Novak

Zdaj ga bomo valjali in pregibali:
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v dolg pravokotnik, ga preganemo na pol, še malo pomokamo in spet prepolovimo.
Znova ga razvaljamo na pomokani površini v pravokotnik in spet ponovimo prepogibanje.

Testo nato prepogibamo, pomokamo in spet razvaljamo. FOTO: Valentina Smej Novak

Takšna kuharija je igriva, kajne?

Zdaj testo še enkrat razvaljamo v pravokotnik, ki ga samo prepognemo in spet shranimo v hladilniku.
Medtem se lotimo nadeva: v kozici združimo maslo, sladkor in cimet.

Združimo maslo, sladkor in cimet. FOTO: Valentina Smej NovakKo se testo ohladi, ga na rahlo pomokani površini razvaljamo v dolg pravokotnik velikosti približno 30 x 8 cm.
Dolgi pravokotnik po širini prerežemo na dva dela. Prvi pravokotnik po širini razrežemo na  pet enakih delov, teh pet delov pa navpično po sredini, tako da dobimo deset majhnih pravokotnikov. Vsakega poševno prerežimo, tako da dobimo 20 zelo majhnih trikotnikov, vsega nekaj centimetrov. Ponovimo z drugo polovico testa. Male trikotnike namažemo s cimetovim nadevom in zvijemo. Tik pred peko jih premažemo z jajcem in pečemo pri 180 stopinjah 12 minut, da se lepo zlato zapečejo.

Trikotnike namažemo s cimetovim nadevom in zvijemo. FOTO: Valentina Smej Novak
In ko so pečeni, se cimetovo rajanje nikakor ne konča: vroče rogljičke povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja.
Najpomembnejše je, kako mini piškotke in rogljičke jemo.

Rogljički so pripravljeni! Dober tek! FOTO: Valentina Smej Novak

Lahko pripravimo pravi hobitovski zajtrk. Stresemo jih v skledo in prelijemo z mlekom: to so rogljički kosmički! Seveda jih lahko grizljamo tudi kar tako ...
To pa je zajtrk, kaj?

Članek je bil objavljen v mavričnem zabavniku. Nanjo se lahko naročite po naši spletni trgovini. Hvala, ker z nakupom podpirate nastajanje kakovostnih katoliških vsebin za otroke in starše! 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh